top of page
  • lissnsuomi

Yrityskulttuuri ja työnantajabrändäys



Yritys tarvitsee vahvan yrityskulttuurin menestyäkseen. Se on kilpailuetu, koko liiketoiminnan perusta. Yrityskulttuuri on tiedostamattomia ja tiedostettuja toimintatapoja, rakenteita ja arvoja. Yrityskulttuuri rakennetaan yrityksen sisällä. Sitä rakentaa johto, henkilöstö, viestintä, perustajat ja ulkoiset asiantuntijat.

Yrityskulttuurin rakentaminen on pitkäjänteinen prosessi, joka vaatii huolellista suunnittelua ja panostusta. Prosessia rakentaa vaihe vaiheelta koko yritys, sillä vain siten se on helpompi jalkauttaa.

Miten työnantajabrändäys ja yrityskulttuuri liittyvät toisiinsa?

KAIKIN TAVOIN! Yrityskulttuuri tuodaan esiin työnantajanabrändäyksellä yrityksessä sekä sisäisesti, että ulkoisesti. Yrityskulttuuri on silloin vahva, kun tuleva työntekijä tietää, millaiseen yrityskulttuurin hän on tulossa.

Ensimmäinen askel yrityskulttuurin luomisessa on määrittää yrityksen arvot ja visio. Mitkä ovat ne perusperiaatteet, jotka ohjaavat yrityksen toimintaa ja päätöksentekoa? Visio kuvastaa sen, mihin yritys pyrkii tulevaisuudessa. Näitä arvoja ja visiota käytetään yrityskulttuurin perustana. Arvot ja visio luovat myös työnantajabrändiä.

Yrityksen arvot ja visio tulee kommunikoida kaikille työntekijöille ja sidosryhmille selkeästi ja säännöllisesti. Tämä tapahtuu aina työnantajabrändäyksessä, sekä pitäisi tapahtua myös sisäisten viestien, työpajojen ja koulutusten avulla.

Kun päätät panostaa yrityskulttuurin rakentamiseen, panosta työnantajabrändäykseen! Näin tuet työntekijöitä, jotta he ymmärtävät ja voivat toteuttaa yrityskulttuuria käytännössä. Hyvä idea toteuttamisen motivointiin, on tuoda somessa esiin niiden työntekijöiden palkitseminen, jotka edistävät yrityskulttuuria. Tämä lisää sitoutumista työpaikkaan ja kannustaa muita noudattamaan yrityksen arvoja.


Yrityskulttuuria tarvitaan muutoksessa!

Muutokset yrityksen strategiassa tai toimintaympäristössä voivat vaatia muutoksia myös yrityskulttuurissa. Yrityskulttuuria on jatkuvasti arvioitava ja tarvittaessa muokattava. Yrityskulttuurin rakentaminen on prosessi, joka vaatii aikaa ja omistautumista. Se ei tapahdu yhdessä päivässä, vaan se vaatii jatkuvaa ylläpitoa ja kehittämistä. Brändäämällä meidän avulla yrityksesi työnantajana, pidät huolen, että muutokset strategiassa jalkautuvat yrityksen rakenteisiin.

Kun yrityskulttuuri on vahva ja kaikki organisaation jäsenet jakavat sen arvot ja tavoitteet, se edistää yrityksen menestystä ja sitoutumista. Vahva yrityskulttuuri luodaan työnantajabrändäyksellä, jolloin tulevat työntekijät sitoutuvat yrityskulttuurin jo ennen kuin alkavat edes työskennellä yrityksessäsi!

Mikäli tarvitset meidän asiantuntijuuttamme yrityskulttuurin luomisessa, ota meihin yhteys jo tänään: lissnsuomi@gmail.com

15 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page