top of page
  • lissnsuomi

Olemme mukana maaseudun kehittämisessä!


Mahtaakohan kaikki tietää, että elämää on myös Kehä III ulkopuolella? Maa- ja metsätalousministeriön mukaan maalla asuu 40% Suomen väestöstä + 2,2 miljoonaa osa-aikaista maaseudun asukasta. Osaajia työvoimapulaan löytyy siis myös maaseudun väestä, mutta miten heitä houkutellaan maaseudulla yrityksiin? Yrittäjä, lue 4 vinkkiä:


1. Hyödynnä paikallisia verkostoja

Yksi parhaista tavoista löytää osaavaa työvoimaa maaseudulla on hyödyntää paikallisia verkostoja. Osallistu paikallisiin tapahtumiin, kuten kyläjuhliin, maatalousmessuille tai yrittäjätilaisuuksiin. Tällaiset tapahtumat voivat tarjota loistavan tilaisuuden tavata potentiaalisia työntekijöitä ja saada tietoa heidän taidoistaan ja kiinnostuksen kohteistaan.


2. Yhteistyö oppilaitosten kanssa

Jos maaseudullasi on oppilaitoksia tai ammattikouluja, harkitse yhteistyötä niiden kanssa. Voit tarjota harjoittelupaikkoja tai työmahdollisuuksia opiskelijoille. Tämä antaa sinulle mahdollisuuden arvioida heidän taitojaan ja kouluttaa heitä tarpeidesi mukaan. Lisäksi voit rakentaa suhteita koulujen opettajiin ja opiskelijoihin, jotka voivat olla tulevia työntekijöitä.


3. Tarjoa houkuttelevia etuja

Kun kilpailet osaavasta työvoimasta, on tärkeää tarjota houkuttelevia etuja. Tämä voi sisältää kilpailukykyisen palkan, joustavat työajat tai mahdollisuuden etätyöhön, jos se on sovellettavissa. Lisäksi voit tarjota muita etuja, kuten terveydenhuoltopalveluja tai koulutustukea, mikä voi tehdä työpaikastasi houkuttelevamman vaihtoehdon.


4. Työnantajabrändäys

Luomalla yrityksellesi brändin, jonka avulla pidät tärkeän, olemassa olevan työvoiman yrityksessäsi ja erotut osaavalle tulevaisuuden työvoimalle mielenkiintoisena ja houkuttelevana työpaikkana. Työnantajabrändäyksen paras aika aloittaa oli eilen, mutta tänään aloittamalla, ehdimme vielä hyvin mukaan pätevän työvoiman pito- ja vetovoimaan.


Me Lissnillä tiedämme mitä on asua, työllistyä ja yrittää maaseudulla, siksi olemme paras valinta brändäämään maaseudulla toimivan yrityksesi. Toimimme sekä Pohjanmaalla, että Varsinais-Suomessa. Oletko jostain muualta? Ota yhteys silti. Luomme vahvoja työnantajabrändejä ympäri Suomen.


Käy lukemassa miten työnantajabrändäys erottautuu rekrytoinnista ja miksi on tärkeää brändätä yritys työnantajana? Kun olet valmis viemään yrityksesi työpaikkojen kärkeen, ole meihin yhteydessä.


15 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page